top of page

Digital Smile Design
Tannbehandling

Digital smile design er et verktøy vi kan bruke ved enkelte typer tannbehandling. Smile design gjør at eventuell tannbehandling blir mye mere forutsigbar, sammenlignet med hvis vi ikke hadde brukt det.

Digital Smile Design - Kjøita tannklinikk
Digital Smile Design Workflow - Kjøita tannklinikk

Design av tenner

Vi designer tennene eller smilet ved hjelp av avanserte programmer på pc’en. Pasienten kan så se sluttresultatet før vi har startet selve tannbehandlingen. Vi kan til og med vise sluttresultatet i munnen på pasienten.

Digitalt avtrykk

Selve prosessen starter med en undersøkelse av tennene. Vi utfører så foto og muligens film av pasientens tenner og ansikt. Det er viktig at designet av tenner harmonerer til hele ansiktet. Deretter utfører vi et digitalt avtrykk av tennene.

 

Basert på bilder, film og avtrykk starter vi med å designe tennene i 2D. Deretter lager vi endelig design i 3D. Dette kan vi vise til pasienten på PC’en, men det beste er selvfølgelig å vise hvordan det ser ut i munnen.

Digitalt Avtrykk av tennene - Kjøita tannklinikk
Mock-Up - Kjøita tannklinikk

Mock-up

For å flytte tennene fra pc’en til pasientens munn, lager vi noe som kalles en mock-up. Vi starter med å 3D printe en modell av tennene vi har designet på pc’en.

 

Basert på denne modellen lager vi en sjablong. Sjablongen fylles så med et tannfarget materiale, og settes på tennene. Etter kort tid stivner materialet. Sjablongen tas av og pasienten kan se hvordan sluttresultatet kan bli. Materiale tas lett av tennene etterpå.

Priser

Digital Smile Design inkl. Mock-up

kr 5000

bottom of page