top of page

Tannbleking
Tannbehandling

Med årenes løp vil mange kunne føle at tennene blir gulere og at man har ønske om et hvitere smil. Det at tennene blir gulere med årene, er helt normalt. Årsaken til misfargede tenner er mange. Det kan være et resultat av hva du spiser og drikker, bruk av tobakk eller daglig munnhygiene. Bleking kan da være ett godt alternativ for å få hvitere tenner.

tannbleking - kjøita tannklinikk
Frisk tannkjøtt - kjøita tannklinikk

Frisk tannkjøtt

Før man bleker tennene er det viktig at man ikke har noen ubehandlede hull eller skader i tennene, og at tannkjøttet er frisk. All plakk og tannstein burde også fjernes for at blekingen skal ha optima effekt.

Avstøp av tenner

Vi tar avstøp av tennene dine og fremstiller en spesialtilpasset blekeskinne.

Denne fylles med blekemiddel karbamidperoksid) som har en blekende effekt på tenner. Det vanligste er å bleke om natten mens man sover. Vanligvis vil et tilfredsstillende resultat oppnås etter 5-8 dager. Hjemmebleking er en skånsom måte å oppnå et penere smil.

blekeskinne - Kjøita tannklinikk
rsz_adobestock_296328137.jpeg

Fluorskyll daglig

De fleste pasienter vil under behandlingen oppleve økt sensibilitet i tennene. Bruk derfor fluorskyll daglig. Fluor styrker tennene dine og kan dempe ising. Om du får problemer med dette, rådfør deg med din tannlege.

Under og rett etter bleking er tennene mer mottakelig for misfarging. Prøv derfor å unngå mat og drikke med sterk farge som for eksempel rødvin, blåbær, kaffe og lignende.

Priser

Blekeskinner, 2 kjever (inkludert blekemiddel fra Opalescence)

kr 3000

bottom of page