top of page

Vi vet at en besøk hos tannlegen kan være skummelt. Hos oss for du god veiledning og en behagelig opplevelse.

Vi er her for å hjelpe deg.

Smertefri tannlegebehandling
Tannlegeskrekk kjøita tannklinikk

Hvordan vi gir trygg behandling

Her på klinikken er vi opptatt av å skape gode relasjoner mellom pasient tannhelseteamet.

Det å møte pasienten med respekt, forståelse og ikke minst tid er viktig for oss.

For deg som sliter med tannbehandlings angst, eller generell angst ser vi hvor viktig det er stabilitet og trygget. Vi bruker tid på finne de beste løsningene for akkurat deg ved å ha en åpen dialog og sette opp en behandlingsplan sammen. Vi ønsker ikke at du skal få deg noen overraskelser underveis. Vi jobber alltid i team, slik at du vil få den samme tannlegen og sekretæren til timen. Vi legger vekt på så smertefri behandling som mulig, og tar den tiden det tar for å oppnå det. Vi jobber for at du skal kjenne mestringsfølelse, og til slutt klare å komme til klinikken uten at det er for vanskelig for deg.

Hva er tannlegeskrekk?

I de alvorligste tilfellene, innebærer tannlegeskrekk at en helt unngår å gå til tannlegen. Det betyr at selv med store smerter, problemer med spising, utseende eller annet – så velger man å ikke oppsøke tannlege.

Noen mennesker med tannlegeskrekk klarer å gå til tannlegen, men da under svært stor påkjenning.

Enkelte pasienter er redd spesielle deler av tannbehandlingen, eks. boring, sprøyter, lukt eller lyd. Andre forteller at de ikke kan skille ut spesielle ting de er redd for , men hele situasjonen gjør de engstelig.

Felles er ofte en redsel for å bli utsatt for smertefulle opplevelser som en ikke har kontroll over.

Det er ikke uvanlig at mennesker med tannlegeskrekk unngår situasjoner der det blir snakk om tannleger eller tannbehandling, eller situasjoner der de står overfor ting som minner dem om tannlegen. 

 

Det kan være mange grunner til tannlegeskrekk. Noen har opplevd hendelser i livet hvor de har blitt fratatt kontrollen, som igjen kan gjøre det vanskelig å gi fra seg kontrollen. Det kan skyldes dårlige opplevelser fra tidligere tannbehandlinger og det kan også skyldes overgrep, misbruk og fysisk eller psykisk vold.

Tannlegeskrekkens onde sirkel

Fordi en er så redd, unngås tannbehandling, noe som ofte fører til dårligere tenner og et stort behandlingsbehov. Ikke sjelden medfører dette smerter og problemer med tygging. Mennesker med tannlegeskrekk har som oftest meget god innsikt i sin egen situasjon,

og kjenner som regel på skam.

Tannlegeskrekken, eller angsten blir sjelden mindre av at en er oppmerksom på sitt eget nederlag. Når en har unngått tannlegebehandling over lang tid, er det vanlig at en også blir redd for å få vite de dårlige nyhetene – spesielt hvor mange hull man har, hva som må gjøres, og hvor mye det koster. På denne måten blir mange fanget i en ond sirkel.

Gruppebilde kjøita tannklinikk

Cecilie Fosselie

Utrolig flinke og hyggelige! Kjempe fornøyd med resultatet, prisen samt fikk kurert tannlegeskrekken!

Anbefales.

Kjøita - Elementer (3).png
bottom of page