top of page

Rotfylling
Tannbehandling

Rotfylling gjøres når nerven i tannen har blitt eksponert for bakterier. Dette kan for eksempel skje på grunn av dype hull, dype fyllinger, slag mot tannen, tanngnissing eller andre påkjenninger. Nerven som har blitt infisert med bakterier blir betent og vil gradvis dø. Dødt nervevev og bakterier vil etter hvert gi en betennelse i kjevebenet rundt rotspissen. 

Rotfylling - Kjøita tannklinikk
Rotfylling behandling - Kjøita tannklinikk

Betennelse & symptomer

Betennelse i en tann kan gi deg tannverk, kraftig ising ved varmt og kaldt eller vondt ved belastning. I noen tilfeller må man rotfylle tenner uten at man har merket det. Dette oppdages på røntgenbilde som indikerer at tannen har en infeksjon rundt rotspissen. 

Rotbehandling

Rotfylling er en behandling som krever nøyaktighet og tid. Vanligvis trenger man to til tre besøk. Målet for behandling er å fjerne bakterieinfisert vev fra nervehulrommet. Det vil si at nerven fjernes. Til dette brukes spesialinstrumenter sammen med antibakteriell skyllevæske. Deretter fylles den rensede kanalen med en vevsvennlig substans. Etter endt rotbehandling må tannen repareres med en fylling eller en krone. 

Rotfylling Kjøita tannklinikk

Priser

Rotfylling, én rotkanal

kr 4600

Rotfylling, to rotkanaler

kr 5100

Rotfylling, tre rotkanaler

kr 6100

bottom of page